Blogger Widgets Το στέκι των Φυσικών Επιστημών: CoronaChallenge 2: Χρωμοσώματα (Βιολογία Γ' Γυμνασίου) Animated Blue Pencil
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

CoronaChallenge 2: Χρωμοσώματα (Βιολογία Γ' Γυμνασίου)

1. Διαβάστε προσεχτικά το σχολικό βιβλίο της Β'και Γ' Γυμνασίου στον σύνδεσμο: § 5.1 Το γενετικό υλικό οργανώνεται σε χρωμοσώματα.

2. Ξαναθυμηθείτε την παρουσίαση που είδαμε στην τάξη στον σύνδεσμο πατώντας το κουμπί  του play (το κόκκινο κουμπί δίπλα στον +) στην παρακάτω διαδραστική εικόνα.

3. Παρακολουθείστε προσεχτικά τα βιντεάκια της εικόνας πατώντας το αντίστοιχο κουμπί του βίντεο κάτω από το κάθε ζεύγος χρωμοσωμάτων.  Δυστυχώς τα βιντεάκια είναι στα αγγλικά. Αν βάλετε να φαίνονται οι αγγλικοί υπότιτλοι θα σας βοηθήσει στην κατανόηση.

4. Συμπληρώστε τις ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής στα χρωμοσώματα στον σύνδεσμο: Χρωμοσώματα.
Στην συμπληρωμένη άσκηση με το αποτέλεσμα, κάνετε printscr , ανοίγετε ένα κενό word, κάνετε επικόλληση (Ctrl+V), το σώζετε ως έγγραφο word και μου το στέλνετε. (Προαιρετικά).

5.  Στη συνέχεια συμπληρώνετε τη φόρμα και μου την στέλνετε πατώντας υποβολή. Η φόρμα αφορά στη θεωρία των χρωμοσωμάτων από το σχολικό, την παρουσίαση στην τάξη και κάποιες ερωτήσεις από τα βιντεάκια της διαδραστικής εικόνα που παρακολουθήσατε. Η φόρμα είναι στον σύνδεσμο: Φόρμα Χρωμοσωμάτων.

Διορία μέχρι -6-5-2020




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Widgets